Omelett med champinjoner

-

Jag hade några färska champinjoner över häromdagen och som ni vet så vill jag inte kasta mat, bara för att jag inte kommer på något att laga. Jag beklagade mig lite för en kollega som också gillar mat och han frågade vilken råvara som var problemet? 6-7 färska champinjoner, sa jag och kände mig lite fånig. Men svaret kom direkt: Omelett med champinjoner såklart. Och så fick det bli, en middag för två på Meatfree Monday:

6-7 färska champinjoner

25 g smör
2-3 msk mjöl
Mjölk

3 ägg
en skvätt grädde
salt & peppar
timjan

Börja skiva champinjonerna i mindre skivor och förstek dem i en stekpanna så vätskan kokar bort. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Mät upp smör i en kastrull och låt smälta. Fyll på med mjöl och vispa (mjölet blir klumpar). Fyll på med lite mjölk i taget och fortsätt vispa, så du ser att mjölklumparna löses upp och att såsen tjocknar vartefter. Fyll på tills du har en tjock sås och ställ åt sidan. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner champinjonerna.

Ta stekpannan igen och sätt den på värme. Ta smör i botten och fyll på med äggsmeten. Låt stå och puttra utan att röra. När den nästan stannat, skeda på av champinjonstuvningen.

Omelett med champinjoner

Vid servering, så försökte jag hälla ut halva omeletten för att sedan vika över med den andra halvan. Då omeletten fastnat lite i botten, så funkade det inte. Så jag ber om ursäkt för en omelett-kaos-bild, men shit happens. Oavsett – toppa med timjankrydda (som jag totalt snöat in på senaste veckan, så gott till det mesta!) God blev min omelett med champinjoner iaf. Trots en misslyckad uppläggning.

Omelett med champinjoner
Omelett med champinjoner
Omelett med champinjoner
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera