Varma mackor med Le Roulè vitlöksost

Ganska ofta bestämmer jag middagen på affären när jag oftast går förbi på vägen hem. Så blev det när jag snubblade över vitlöksosten nedan, vilket är en riktigt god ost i mat. Varma mackor med Le Roulè vitlöksost är en favorit – testa om ni inte har gjort det. Receptet nedan är per varm macka, men det är bara att öka för antalet mackor ni vill göra:

Varma mackor med Le roulè vitlöksost

2 franskbröd
Bregott eller smör
1 skiva skinka
Le roulè vitlöksost (det finns olika märken)
Tomatskivor eller paprikaskivor

Sätt igång mackjärnet. Smöra båda franskbröden med Bregott och lägg på en skinkskiva på den ena. Smeta ut vitlöksost och lägg någon grönsak ovanpå.

Varma mackor med Le roulè vitlöksost

Lägg på den andra franskskivan med smöret uppåt, så det kommer mot mackjärnets överdel. Smöra nederdelen och lägg in mackan. Tryck ihop och låt mackjärnet göra jobbet. Ta ut mackan när den är klar och skär den diagonalt. Lägg upp på en assiett och ät antingen med bestick eller med händerna (inlindad i papper).

Varma mackor med Le roulè vitlöksost

Till dessa varma mackor med Le Roulè vitlöksost så passade jag på att prova nya Fiber från Kiviks musteri, vilket var en väldigt god juice. Jag fick min Fiberflaska i min senaste Smakbox.

Varma mackor med Le roulè vitlöksost
Kiviks Fiber

Kommentera