Varma mackor med Le Roulè vitlöksost

-

Ganska ofta bestämmer jag middagen på affären när jag oftast går förbi på vägen hem. Så blev det när jag snubblade över vitlöksosten nedan, vilket är en riktigt god ost i mat. Varma mackor med Le Roulè vitlöksost är en favorit – testa om ni inte har gjort det. Receptet nedan är per varm macka, men det är bara att öka för antalet mackor ni vill göra:

Varma mackor med Le roulè vitlöksost

2 franskbröd
Bregott eller smör
1 skiva skinka
Le roulè vitlöksost (det finns olika märken)
Tomatskivor eller paprikaskivor

Sätt igång mackjärnet. Smöra båda franskbröden med Bregott och lägg på en skinkskiva på den ena. Smeta ut vitlöksost och lägg någon grönsak ovanpå.

Varma mackor med Le roulè vitlöksost

Lägg på den andra franskskivan med smöret uppåt, så det kommer mot mackjärnets överdel. Smöra nederdelen och lägg in mackan. Tryck ihop och låt mackjärnet göra jobbet. Ta ut mackan när den är klar och skär den diagonalt. Lägg upp på en assiett och ät antingen med bestick eller med händerna (inlindad i papper).

Varma mackor med Le roulè vitlöksost

Till dessa varma mackor med Le Roulè vitlöksost så passade jag på att prova nya Fiber från Kiviks musteri, vilket var en väldigt god juice. Jag fick min Fiberflaska i min senaste Smakbox.

Varma mackor med Le roulè vitlöksost
Kiviks Fiber
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera