Snurrigt bröd med pesto rosso och fetaost

-

Då jag bakat piroger senast, så hade jag en liten bit jäst kvar i kylen. Jag ogillar att kasta mat även i små mängder, så jag sparar hellre än att jag kastar. Sen hittade jag ett recept på ett snurrigt bröd med pesto rosso och fetaost som bara behövde den där lilla mängden jäst. Perfekt tajming och bara att sätta igång!

1/4 paket jäst
2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk olja, jag valde rapsolja timjan
1-2 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl

1 msk timjan
Pesto Rosso eller soltorkade tomater
100 g fetaost

Lös upp jästen i det ljumma vattnet och fyll på med salt, olja och mjöl. Knåda i en maskin tills degen går ihop och ett par minuter till. Täck sedan över degen med en bakduk och låt jäsa i 40 min.

Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut degen och kavla ut den till en rektangulär form. Bred på pesto rosso och smula din fetaost. Strö över timjan.

bröd med pesto rosso och fetaost

Rulla ihop brödet, snurra till det och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med vispat ägg och sätt in i ugnen ca 10 min.

bröd med pesto rosso och fetaost
Ok då, jag hade kunna snurra brödet mera men jaja, nästa gång

Ta ut och skär upp i skivor – färdiga att äta. Passar perfekt till en vardagsmiddag, tex soppa, där du får ett matigt tilltugg och inte behöver ställa fram smör och ost. Snurrigt bröd med pesto rosso och fetaost är redan klart.

bröd med pesto rosso och fetaost
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera