Boeing C-17 Globemaster III på Åre Östersund Airport

-

Den 9:e februari 2020 så var det stor aktivitet bland Östersunds flightspottare. Nyheten hade nämligen gått ut att en Boeing C-17 Globemaster III skulle landa på Åre Östersund Airport mitt på dagen.

Då jag är sambo med en flightspottare av rang, se Daniels Youtube-kanal här, så var även jag och Saga på plats ute i snålblåsten. Vi hade valt utkiksplatsen nedanför Stocke Titt på Frösön, vilken många fler än oss hade gjort. Mängden människor var i paritet med antalet fina kameror, så vi väntade alla på samma sak.

Vårt väntade Boeing C-17 Globemaster III var något försenad till Åre Östersund Airport. Men när det väl flög in över Storsjön, så såg vi det på långt avstånd och alla hann förbereda sina kameror.

När flygplanet väl kom in för landning, så valde piloten istället att göra en go-around pga väderförhållanden. Det var en blåsig dag och piloten får inte chansa, utan valde att ta omtag.

Under tiden som detta C-17 flygplan lyfte och tog omtag (de landar och startar alltid åt samma håll beroende på dag och tillhörande vindar), så hann ett reguljärt SAS-plan komma in för landning. Detta har jag inte på film men ifall du tittar in i mitt tidigare inlägg, så ser du bilder. Där kan du också enkelt se en storleksjämförelse mellan de båda planen.

Vi stod kvar och väntade in den slutgiltiga landningen, innan vi packade ihop och åkte hem igen. En skön dag ute i friska luften, och ett av få tillfällen när det landar ett spektakulärt flygplan på vår lilla flygplats.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Kommentera