Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost

-

En smidig middag som tar lite tid pga gulbetorna (rödbetor tar lika lång tid), men som blir gott när det är klart. Det är också smidigt med ugnsmat, då en hinner duka och göra snyggt under tiden maten klarar sig själv i ugnen. Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost passar fint som helgmiddag då en har lite mera tid på sig. Receptet sprang jag förbi på min Ica-butik och plockade med mig en lapp hem.

500 g gulbetor (hittar ni inte gulbetor, så ta rödbetor – det funkar lika bra)
500 g potatis
2 kycklingfiléer
1 rödlök
100-150 g getost
solroskärnor
Rapsolja
Timjan

Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200 grader och dela gulbetorna i klyftor. Lägg i en smord ugnsform och sätt in i ugnen. Fortsätt med potatis. Skrubba och dela i större klyftor (gulbetor tar längre tid i ugnen, så låt potatisen vara dubbelt så stora, för att de ska bli klara samtidigt) och fyll på i samma ugnsform. Smaksätt med salt, peppar och timjan.

Putsa kycklingfiléerna och dela varje filé i tre bitar. Bryn dem i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Ta ut ugnsformen när det är ca 20 min kvar, peta gulbetor och potatis åt sidan och lägg ner kycklingen i mitten. Sätt in en termometer i den tjockaste kycklingbiten och sätt tillbaka in i ugnen. Låt kycklingen gå upp till 70 grader – ta sedan ut den (även om gulbetorna och potatisen behöver lite mera tid – så var det för mig).

Kyckling med gulbetor
Kyckling med gulbetor
Rapsolja Gunnarshögs gård
En god smaksatt rapsolja från min senaste Smakbox

När rotfrukterna är klara i ugnen, ta ut och lägg tillbaka kycklingbitarna. Sprid ut solroskärnor över hela formen och bryt din getost i mindre bitar. Strö ut över både rotfrukter och kyckling. Toppa med svartpeppar och ställ fram hela formen med ugnstekt kyckling med gulbetor och getost för servering.

Kyckling med gulbetor
Kyckling med gulbetor
Kyckling med gulbetor
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelChèvretoast som förrätt
Nästa artikel10 onödiga fakta om mig

Kommentera