Chèvretoast som förrätt

-

En klassisk förrätt som är så god! Jag älskar chèvre och skulle kunna äta det betydligt oftare än jag gör. Så var det häromdagen när jag hade en bit chèvre hemma och det bara var jag och Saga hemma.

Jag frågade om hon provat min chèvretoast någon gång, men nej. Lite skeptisk då det var en ny ost, men hon ville ändå prova och skapa sig en egen uppfattning.

Sagt och gjort, jag satte ihop en macka åt oss var. Några få ingredienser, men ändå så gott!

1 bit chèvreost, räkna med en knapp cm per person
2 skivor franska
Sallad
Pumpakärnor
Solrosfrön
Honung
Balsamvinäger

Börja med att sätt på ugnen på 200 grader. Lägg två franskskivor på en plåt, kantskär dem ev så de blir snyggare. Lägg på en skiva chèvreost på varje franskskiva och ställ in i ugnen. Låt stå ca 10 min. Under tiden så kan du rosta fröna. Ta lite smör (smör blir godast, men det funkar med olja också) i en stekpanna och häll ner lite valfria frön.

Jag gillar solrosfrön, så det var vad jag valde denna gång. Funkar ypperligt ifall man har nötter eller pumpakärnor också. Rosta fröna en kort stund i stekpannan och smaksätt med salt och timjan.

Chèvretoast som förrätt

Lägg upp sallad på en assiett, stänk över lite balsamvinäger och lägg din chèvretoast ovanpå. Häll lite honung ovanpå chèvreosten och strö över fröna högst upp.

Chèvretoast som förrätt
Chèvretoast som förrätt
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera