En snabb och enkel vardagsrätt är denna panna gnocchi med St Agur. Några få ingredienser, men så gott! Jag älskar sväng-ihop-middagar baserat på vad en har hemma, helst när det blir en sådan här fullträff!
För ca tre vuxna:
1 paket färdig gnocchi
3-4 färska champinjoner
1 liten burk majs
Smör & Rapsolja
St Agur
1/2-1 dl grädde
Timjan
Salt och svartpeppar
Ta fram en stekpanna (jag föredrar nästan alltid min gjutjärnspanna, men det är valfritt) och häll ner lite smör&rapsolja. Börja med att steka din gnocchi i pannan på medelvärme, medan du skivar några champinjoner. Ner med dem också och ev mer smör. Ta i timjankrydda, så den får fräsa med en stund.
När gnocchin fräst några minuter, häll av vattnet från majsen och häll ner dem i samma panna. Låt fräsa lite och lägg sedan ner bitar av St Agur (eller annan god ädelost). Låt smälta och häll sedan ner grädde, så det såsar till sig i pannan. Smaksätt med salt och peppar och ställ sedan fram hela pannan för servering. Gärna någon grönsak på sidan.