Gnocchi med St Agur

En snabb och enkel vardagsrätt är denna panna gnocchi med St Agur. Några få ingredienser, men så gott! Jag älskar sväng-ihop-middagar baserat på vad en har hemma, helst när det blir en sådan här fullträff!

För ca tre vuxna:
1 paket färdig gnocchi
3-4 färska champinjoner
1 liten burk majs
Smör & Rapsolja
St Agur
1/2-1 dl grädde
Timjan
Salt och svartpeppar

Ta fram en stekpanna (jag föredrar nästan alltid min gjutjärnspanna, men det är valfritt) och häll ner lite smör&rapsolja. Börja med att steka din gnocchi i pannan på medelvärme, medan du skivar några champinjoner. Ner med dem också och ev mer smör. Ta i timjankrydda, så den får fräsa med en stund.

Gnocchi med St Agur
Gnocchi med St Agur
Gnocchi med St Agur

När gnocchin fräst några minuter, häll av vattnet från majsen och häll ner dem i samma panna. Låt fräsa lite och lägg sedan ner bitar av St Agur (eller annan god ädelost). Låt smälta och häll sedan ner grädde, så det såsar till sig i pannan. Smaksätt med salt och peppar och ställ sedan fram hela pannan för servering. Gärna någon grönsak på sidan.

Gnocchi med St Agur
Gnocchi med St Agur

Kommentera