Picklade rädisor

-

Våra gäster hade med sig en present när de kom på besök. En påse proppfull med hemmaodlade rädisor. Och det kan vara de presenter jag gillar mest, de som är hemmagjorda och som är skänkta med en tanke (de vet om att jag driver en matblogg, så de visste att rädisorna skulle användas upp). Men fastän vi drygade ut varje maträtt med rädisor, så hade jag hälften kvar när de lämnade oss. Jag googlade och hittade tipset om picklade rädisor. Och så fick det bli.

Idén kom från Paul Svensson, svensk krögare, TV-kock och kokboksförfattare. Han driver bla restaurangen Fotografiska i Stockholm och fokuserar mycket på grön mat, men även på att minska vårt matsvinn.

Picklade rädisor är precis så enkelt som det låter. Lägg rädisorna i en 1-2-3-lag och låt dem ligga och dra. Ju längre desto bättre. Paul’s tips var att koka rädisorna i ca 10 sek i saltat vatten innan en lägger rädisorna i en avsvalnad lag.

1-2-3-lag:

1/2 dl ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Vispa så sockret löser sig. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna.

Då våra rädisor var av den avlånga sorten så valde jag att dela dem i mindre bitar innan kokning. Kokade upp vatten och tillsatte lite salt. Hällde i de skurna rädisorna och kokade ca 10 sek, sedan hällde jag av det varma vattnet. Hällde sedan ner de kokade rädisorna i 1-2-3-lagen. Nu ska de få stå någon vecka i kylskåpet och ta smak.

Picklade rädisor
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelTräslottet i Arbrå
Nästa artikelMackmyra whiskyby

Kommentera