Träslottet i Arbrå

-

När vi åkte söderut förra veckan, så passerade vi Träslottet i Arbrå. Ett lagom lunchställe för oss, då vi siktade på Gävle innan dagen var slut. Vi hade stannat till på SMW Bageri i Ytterhogdal tidigare under resan, och fyllt på med varsin god bulle, så därför klarade vi oss ända till Arbrå.

Arbrå är en liten ort mellan Ljusdal och Bollnäs. Vi hade inte hört talas om dem innan, men då skylten dök upp så svängde vi in på chans (allt för att undvika vägkrokar och hamburgerrestauranger). Och det är väl de här chanserna som många gånger blir så bra. Ett charmigt gammalt område, som garanterat hade varit dubbelt så charmigt ifall det varit uppehåll, solsken och 25 grader varmt. Men det var charmigt även i regn och 15 grader.

En gammal gård med flera byggnader där Mangårdsbyggnaden är den äldsta, och det är även där restaurangen finns. Vi gick in i värmen och beställde dagens lunch, som råkade vara kroppkakor med skirat smör. God lunch om än en aning för fet för min smak. Jag mår inte riktigt bra då maten innehåller för mycket fett, men jag får skylla mig själv. Jag visste att det skulle serveras med skirat smör, så jaja.

Träslottet i Arbrå
Kroppkakor i Arbrå

Träslottet är en gammal tomt och byggnad och vi fick en liten historielektion inne i salongen, där vi blev serverade vår lunch. Där hängde nämligen en tavla på Willy Maria Lundberg, grundare av Träslottet. Häftigt med företagsamma kvinnor, mera sådant. Får kvinnorna vara huvudperson, så blir det oftast bra!

Träslottet i Arbrå
Träslottet i Arbrå

Efter lunchen ingick det även kaffe och vi lät oss väl smaka. Och det är här jag förordar att stanna på sådana här små ställen istället för vägkrokar eller hamburgerrestauranger. En får en charmig unik miljö, vällagad mat av någon som bryr sig och det är oftast billigare än vägkrokarna. Vi betalade 100kr/var för vår lunch, vilket är billigare än de vägkrokar jag stannat på. I dessa tider behöver vi dessutom värna om våra småföretagare och ge dem förutsättningar att kunna fortsätta även nästa sommar.

Träslottet i Arbrå
Träslottet i Arbrå
Charmiga kaffekoppar!

Inne på området fanns även ett hus med hantverk till försäljning, där jag tittade runt och fick lite idéer inför nästa keramikkurs. Inga köp blev det dock. Utomhus fanns också både lekpark och uteservering, så med solsken och lite fler grader, så hade det varit härligt att sitta utomhus istället.

Träslottet i Arbrå

I ett annat hus fanns Turistinformationen, så en kan bekanta sig mera i området. Vi hoppade dock in i vår bil igen, då vi redan hade planer spikade. Men kanske en annan gång?

Turistinformation Arbrå

Hitta hit: Träslottet i Arbrå

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelVegetarisk Pasta Carbonara
Nästa artikelPicklade rädisor

Kommentera