Mackmyra whiskyby

-

Strax intill Scandic hotell Gävle Väst så ligger Mackmyra whiskyby. När vi kom med bilen, så kände vi att vi hade tid att svänga förbi och bara se oss omkring. Nästa gång skulle det vara roligt att checka in på hotellet och ta taxin till Mackmyra whiskyby. Dels för en rundvandring men också för en god middag.

Då vi var bilburna denna gång, så såg vi oss mest omkring och här kommer lite inbjudande bilder. Någon som varit på plats och provat Mackmyra? Kommentera gärna nedan.

Mackmyra whiskyby
Mackmyra whiskyby
Mackmyra whiskyby

Hur har då den svenska whiskyn Mackmyra kommit till? Här är ett utklipp från deras hemsida:

Idén till en svensk whisky föddes av åtta vänner i en fjällstuga 1998 och under en av resans middag ställde någon frågan som startade hela Sveriges whiskyresa – Varför det inte fanns en svensk maltwhisky? Ett år senare, 1999, grundades företaget Mackmyra Svensk Whisky.
I år är det 20 år sedan vi började utmana de traditionella whiskyreglerna och satte Sverige på den internationella whiskykartan – och vi har inga planer på att sluta. Idag har vi två destillerier –  Det klimatsmarta gravitationsdestilleriet för vår whisky och pilotdestilleriet Lab Distillery för vår gin.
Mackmyra whiskyby
Mackmyra whiskyby
Regn utomhus gjorde att alla gäster satt inomhus denna gång.
Mackmyra whiskyby
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelPicklade rädisor
Nästa artikelHur är det att resa igen?

Kommentera