Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

-

Vardagsmat är bra grejor alltså, det går väl inte att ha för många förslag? Mina barn har alltid gillat ugnsbakad lax, men jag gör oftast likadant varje gång. Nu hittade jag ett annat recept inne hos Köket och Zeina, och blev sugen att prova. Jag gjorde om receptet till mina proportioner och vad jag hade hemma.

400 g laxfilé
Citronpeppar
Citronsaft
Salt

1 röd paprika
1/2 fänkål
300 g delikatesspotatis (eller små färskpotatisar)

2,5 dl crème fraîche
2 msk färsk dill, hackad
1 citron, finrivet skal
salt & peppar

Sätt igång en kastrull och koka potatis. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbiten i en smord form och krydda den med salt, citronpeppar och även lite citronsaft.

Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Ansa och strimla fänkålen. Lägg fänkål och paprika runtom laxen och sätt in hela formen i ugnen. Tillaga ca 25-30 min, ta ut och kontrollera laxen.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera laxen med grönsaker, sås och kokt potatis. Pressa gärna citronsaft över laxen vid servering.

Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera