Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

-

Vardagsmat är bra grejor alltså, det går väl inte att ha för många förslag? Mina barn har alltid gillat ugnsbakad lax, men jag gör oftast likadant varje gång. Nu hittade jag ett annat recept inne hos Köket och Zeina, och blev sugen att prova. Jag gjorde om receptet till mina proportioner och vad jag hade hemma.

400 g laxfilé
Citronpeppar
Citronsaft
Salt

1 röd paprika
1/2 fänkål
300 g delikatesspotatis (eller små färskpotatisar)

2,5 dl crème fraîche
2 msk färsk dill, hackad
1 citron, finrivet skal
salt & peppar

Sätt igång en kastrull och koka potatis. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbiten i en smord form och krydda den med salt, citronpeppar och även lite citronsaft.

Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Ansa och strimla fänkålen. Lägg fänkål och paprika runtom laxen och sätt in hela formen i ugnen. Tillaga ca 25-30 min, ta ut och kontrollera laxen.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera laxen med grönsaker, sås och kokt potatis. Pressa gärna citronsaft över laxen vid servering.

Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Höstfredag med kolbullar

Kanelbullens dag 2024

Favoriten Udonnudlar

September 2024

Myskoxarnas förlovade land

Populära kategorier

Lämna ett svar