Krämig thaipasta med halloumibiffar

-

Idag var vi ute och sprang dagens runstreak (vi är nu uppe i 158:e dagen på raken) och jag hade ingen idé om dagens middag. Jag hade haft fullt upp hela dagen och inte hunnit tänka mat över huvet taget. Daniel hörde mitt rop på hjälp och sa att han kunde fixa. Väl hemma så fick han fria tyglar i köket (hjälp!) och satte ihop en riktigt god middag. Han fixade en krämig thaipasta med halloumibiffar som satt som en smäck i TV-soffan framför nyheterna.

1 paket färsk tortellini, 250 g
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
Thaikrydda (som Daniel köpt i Thailand, men det finns liknande här i Sverige)
Peppar
Ev koriander för garnering

Halloumibiffarna tog han fram ur frysen, då jag hade gjort lite för många förra gången. Perfekt en sådan här gång!

Ta fram halloumibiffarna ur frysen och låt dem tina, alternativt stek på dem på svag värme några minuter. Daniel valde att steka dem.

Sätt igång en pastakastrull och koka pastan. Ta samtidigt fram en annan kastrull och koka ihop creme fraiche, grädde och thaikrydda. Smaka av, då denna thaikrydda hade en del sting i sig.

När pastan är klar, häll av pastavattnet och blanda ner thaisåsen. Rör runt så du får en krämig pasta. Lägg pasta på en tallrik och även en (eller två) halloumibiffar. Pastan är så krämig, så det behövs ingen extra sås.

Krämig thaipasta med halloumibiffar
Krämig thaipasta med halloumibiffar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera