Tonfisktartar med soja- och chilimajonnäs

-

Någon fler som tittar på Decenniets Mästerkock på måndagar? I måndags skulle de titta tillbaka till den rätt som gjorde att de kom till Sveriges Mästerkock en gång, och Catarina König gjorde en tonfisktartar med soja- och chilimajonnäs som fick domarna att jubla. Hennes recept finns här, men mitt något förenklade recept hittar du nedan.

En otroligt god rätt som fick inleda kvällens trerättersmiddag med familjen. En förrätt som helt klart kvalar in till nyårsmiddagen, så lägg den här på minnet!

Tonfisktartar:

300 g färsk tonfisk
1/2 tsk riven ingefära
6-7 droppar sriracha
1/2 tsk soya
1/2 tsk sesamolja
Salt

Soja- och chilimajonnäs:

2 äggulor
2-3 dl rapsolja
Soja
Srirache
Lime
Salt

Servering:

Hjärtsalladsblad
Sesamfrön
Salladslök
Svartpeppar

Börja med din tonfisktartar: Hacka tonfisken i mindre bitar och lägg över i en skål. Blanda försiktigt ner sesamolja, sriracha, soya och riven ingefära och ställt undan svalt.

Fortsätt med soja och chilimajonäs: Mät upp äggulor i en skål och ta fram elvispen. Vispa sönder gulorna och droppa sedan i rapsolja försiktigt, under fortsatt vispning. Droppa i mera, vispa osv – tills ni har en fin majonnäs.

Dela upp majonnäsen i två skålar och smaksätt den ena med soja och den andra med sriracha och lime. Smaka av och avsluta med lite salt.

Vid servering sen, så lägg hjärtsalladsblad på en assiett. Fördela ut en matsked tonfisktartar på salladsbladet och toppa tartaren med sesamfrön, skivad salladslök och ett par drag på svartpepparkvarnen.

Voila! En tonfisktartar med soja- och chilimajonnäs, som både är snygg och väldigt god!

Tonfisktartar med soja- och chilimajonnäs
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar