Linssoppa med kokosmjölk

-

En vegansk soppa på Meatfree Monday passar väl alldeles utmärkt? En linssoppa med kokosmjölk som jag hittat inne hos Coop och bara kopierat. En väldigt god soppa som jag definitivt kommer att göra igen.

Jag valde att toppa soppan med creme fraiche, vilket också finns i vegansk variant – alternativt avstå creme fraiche. Jag valde också att servera ett gott surdegsbröd på sidan, men det är valfritt.

1 gul lök, finhackad
1 tsk gurkmeja
0.5 tsk cayennepeppar
0.5 tsk spiskummin
1 msk neutral olja, till stekning
5 dl vatten
400 g krossade tomater
250 ml kokosmjölk
2 dl torkade röda linser
200 g potatis, skalad och tärnad
30 g färsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk strösocker
0.5 lime, i klyftor

Fräs din hackade lök och torra kryddor i olja tills löken är mjuk. Häll i vatten, krossade tomater, kokosmjölk och linser. Tillsätt potatis och riv ner ingefära i soppan.

Låt sjuda tills potatisen är mjuk och linserna kokat sönder, ca 20 min. Smaka av med salt, socker och limesaft. Servera med extra limeklyftor.

Linssoppa med kokosmjölk
Linssoppa med kokosmjölk
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelPasta Vongole
Nästa artikelRunStreak 200 är genomfört

Kommentera