Pasta Vongole

-

Av en händelse så gick jag och Daniel förbi Östersunds lilla saluhall i torsdags då jag vet att de får fiskleverans på torsdagar. Det slutade med ett nät färska blåmusslor och ett gott surdegsbröd. Hittade ett recept på Tasteline som jag valde att följa. Ett recept som tar lite tid, då musslorna får börja med att ligga en timme i saltat vatten, detta för att de ska spotta ut ev sandkorn.

2 l vatten
1 dl salt
1 kg färska musslor

400 gram spaghetti
0,5 st röd chili eller srirachasås
2 stora klyftor vitlök
0,5 kruka färsk persilja
4 msk olivolja
250 gram körsbärstomater
2 dl vitt vin
1 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 st Citron
0,5 kruka färsk persilja

Börja med att blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt. Täck musslorna med vattnet. Rör om då och då. Låt stå minst en timme. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand. Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.

Pasta Vongole

Koka upp saltat vatten till pastan. Koka pastan 1 min kortare än anvisningar på förpackningen. Finhacka chilipeppar. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persiljan. Halvera körsbärstomaterna.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och persilja. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare i 4-5 min. Lägg i musslorna och rör om. Tillsätt vin, lägg på locket och låt koka i ca 2 min, eller tills alla musslorna har öppnat sig.

Pasta Vongole

Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning. Häll upp på ett snyggt fat och riv över citronskal och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

Pasta Vongole
Pasta Vongole
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera