Tunnpannkakor med kikärtor

-

Tips till helgens lunch, eller en vardagsmiddag i veckan. Tunnpannkakor (eller pannkakor eller stora plättar som vissa säger) fungerar väl i alla barnfamiljer? Och inte bara barnfamiljer, pannkakor är gott oavsett ålder. För att göra mina pannkakor lite mera mättande och proteinrika så gjorde jag tunnpannkakor med kikärtor häromdagen. Riktigt goda och mycket mera mättande.

Ifall ni har kinkiga barn så ta det stegvis med kikärtorna. Mosa bara i lite grann första gången för att sedan ta lite mer och lite mer. Då är det också bättre att mixa kikärtorna, så de verkligen blir så mosiga de kan bli.

3 ägg
1,5 dl kikärtor (jag tog min Smakbox-förpackning kikärtor)
3 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
3 dl mjölk
Salt
4 msk smält smör

Börja med att mosa kikärtorna med gaffel eller en mixer. Knäck sedan äggen i en skål och vispa ihop dem med kikärtsmoset. Blanda ner mjöl och bakpulver och späd med mjölken och smör. Vispa och blanda det till en smet och smaksätt med salt. Stek dina tunnpannkakor i smör.

Tunnpannkakor med kikärtor
Här har jag mosat kikärtorna med en gaffel, använd mixer för ännu mindre bitar
Tunnpannkakor med kikärtor

Servera dina tunnpannkakor med kikärtor precis som vanliga pannkakor, antingen med söt sylt och grädde eller ifall du steker dem som plättar och serverar med lite saltare smak såsom creme fraiche och rom.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelGalen grön drink
Nästa artikelPasta Vongole

Kommentera