En grön pyttipanna

-

Att äta mer vegetarisk mat är något som passar både mig och Daniel. Det blir en skön mättnadskänsla och det smakar riktigt gott! Jag såg Siri Barje laga en grön pyttipanna inne hos Köket häromdagen och blev inspirerad och lagade middag till oss två (och en matlåda).

En grön pyttipanna

3 potatisar
Smör och Rapsolja att steka i (bara rapsolja för en vegansk rätt)
10 cm purjolök
Ca 2 skivor vitkål
1/2 broccoli, både buketter och stammen
Ca 1 dl frysta gröna ärtor
Färsk spenat
Gräslök
Salt & Peppar

Att servera till:
2 stekta ägg (hoppa över äggen för en vegansk rätt)
Inlagda rödbetor

Skala och dela potatisen i små tärningar. Ta fram en stekpanna och stek potatisen i både smör och rapsolja i ca 5 min. Rör i potatisen med en stekspade så potatistärningarna inte fastnar.

Under tiden hinner du skära purjolök i skivor, vitkålen och broccoli i mindre bitar. Notera att du behöver skära broccolistammen i markant mindre bitar för att de ska hinna blir genomstekta.

Häll ner grönsakerna i stekpannan och ta ev i mera smör och rapsolja. Låt fräsa tills potatisen känns mjuk. Häll ner färsk spenat och frysta gröna ärtor och smaksätt en grön pyttipanna med salt och peppar. Pudra hackad gräslök ovanpå.

Vändstek ägg i en annan stekpanna och smaksätt även äggen med salt och peppar. Lägg upp pyttipanna på en tallrik tillsammans med stekt ägg och inlagda rödbetor. Enkelt och riktigt gott!

En grön pyttipanna

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFebruari 2021
Nästa artikelSilviakaka med lakritschokladglasyr

Kommentera