Enkel nudelwok som fredagskäk

-

Fredag efter jobbet och jag åkte för att hämta Alva. Vi åkte tillsammans vidare för att handla mat och Alva kom med förslag vad hon ville äta. Jag hade tagit fram en kycklingfilé så den var tinad, men i övrigt hade jag inget planerat. Alva ville då göra en enkel nudelwok som fredagskäk, och hon fick fria tyglar.

Väl hemma så tog hon uppgiften att fixa middag och jag fick ägna mig åt att bara landa efter veckan som gått. Otroligt skönt att ha så stora barn som både kan och vill ordna!

Middagen var snabbt fixad men det var skönt då vi alla var hungriga. Gott var det också, så middagen fick bra betyg.

1-2 kycklingfiléer
400 g wokgrönsaker
10 cm purjolök som jag hade kvar sedan tidigare
1 förp färdig Hoisinsås
Salt & Peppar
250 g äggnudlar

Att servera till:
Creme Fraiche
Sweet chilisås
Pokésauce
Jordnötter

Skär kycklingen i mindre bitar och sätt igång både en stekpanna och en kastrull för nudelkokning. Fräs kycklingbitarna först och häll sedan ner wokgrönsakerna. Koka nudlarna ca 4-5 min och häll av pastavattnet. Tippa ner de kokta nudlarna i stekpannan och rör om. Smaksätt med färdig Hoisinsås och rör om. Ta även i salt och peppar.

Servera enkel nudelwok som fredagskäk, antingen direkt ur stekpannan eller om du häller upp det på ett snyggt fat. Servera tillsammans med creme fraiche, sweet chilisås, pokésås och jordnötter. Snabbt, enkelt och gott!

Enkel nudelwok som fredagskäk
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera