Zucchinibiffar med fetaost

-

Zucchinisäsongen är här och trädgårdarna exploderar av zucchinis. Jag odlar tyvärr inte, men det är enkelt att få tag i goda zucchinis. Ett tips är att göra goda zucchinibiffar med fetaost. Receptet hittade jag hos Niklas Ekstedt på Köket och har i princip bara kopierat. Jag hade ingen majs hemma, men det gick utmärkt utan.

Jag har ett antal olika zucchinirätter sedan tidigare och du hittar mina varianter här. Många av plättarna har halloumi i sig och här kan jag tala mig väldigt varm kring att använda den svenska grill- eller eldosten. Värna svenska bönder och få en produkt utan antibiotika. Men det finns även en god chokladkaka med zucchini i sig.

1 zucchini
0,5 tsk salt
1 dl vetemjöl
3 ägg
150 g fetaost
0,5 dl salladslök, strimlad (eller purjolök)
3 msk majs
2 dl gräddfil
1 msk pumpakärnor, rostade
1 msk olivolja
70 g färsk spenat

Riv zucchinin grovt och blanda med salt, låt gärna ligga en stund så vätskan tränger ut. Kram ur vätskan och sprid ut på en handduk för att rinna av.

Vispa ihop mjöl och ägg i en bunke. Smula ner fetaosten grovt och tillsätt löken, majsen och zucchinin i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.

Zucchinibiffar med fetaost

Stek plättarna över medelhög till hög värme i rikligt med olja, ca 2 minuter på varje sida.

Servera med gräddfil, rostade pumpafrön, olivolja och spenat.

Zucchinibiffar med fetaost
Zucchinibiffar med fetaost
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKyckling Stroganoff
Nästa artikelGodis på lingongranola

Kommentera