Ricottapasta med brynt smör

-

En god vegetarisk middag som jag svängde ihop med vänsterhanden. Snabbt, enkelt och väldigt gott! Jag pratar om Ricottapasta med brynt smör. Kanske ser det lite kladdigt ut då jag valde att blanda Ricottaosten med pastan? Det skulle ha sett finare ut med en klick Ricotta på toppen istället – men gör som ni vill och har tid med.

Pasta för fyra personer
250 g Ricotta
1 broccoli
50 g smör
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan eller salvia
Rivet citronskal
Salt & Peppar

Sätt igång en pastakastrull och dela din broccoli i mindre bitar. Kom ihåg stammen men dela den i betydligt mindre delar. När vattnet kokar upp så lägg ner både pasta och broccoli i pastavattnet. Låt koka tills pastan är klar. Broccolin hinner förmodligen inte klart men det gör inget ifall den har lite crunch. Häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda ner Ricottaost, smaksätt med salt och peppar och häll upp allt på ett snyggt fat.

Under tiden pastan kokar så ta fram en annan kastrull och bryn smöret. Hacka vitlök och plocka timjanbladen. Låt vitlök och timjan bryna med den sista minuten.

Ricottapasta med brynt smör

Ringla det brynta smöret över pastan och toppa med rivet citronskal. Voila – Ricottapasta med brynt smör är serverad!

Ricottapasta med brynt smör
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera