Åka tåg till Lagos i Portugal

-

Då vi hade en vilodag från golfen, så hade vi tagit kontakt med Cathinka som bor längs Argarvekusten. En svensk tjej som flyttat ner med sin man och hund till Portugal och som ville visa oss runt. Då hon hade studier på onsdag förmiddag så fick vi som första uppgift att åka tåg till Lagos.

Tågstationen Boliqueime

Tågstationen visade sig ligga en bit ifrån Vilamoura, så vi tog en Uber dit. En gammal tågstation som var helt stängd, så tack och lov skulle en lokal kille också åka tåg. Han fick bli vårt bevis på att tåget borde dyka upp och vi väntade snällt.

Åka tåg till Lagos

En dryg timme tog resan till Lagos, där vi fick se oräkneliga apelsinodlingar och ett par stora solcellsparker. Vi klev av tåget i Lagos som också är ändstation, det går inte längre västerut än så.

Åka tåg till Lagos
Lagos Marina

Ett par checkpoints hade Cathinka skickat, dels fiskmarknaden längs strandpromenaden och dels Lagos vackra gröna hus. Så vi gick över bron där vattnet leder till Lagos Marina och sökte oss in i gamla stan.

Fiskmarknaden Lagos
Gröna huset Lagos

Efter en kaffe och den portugisiska kakan Pastel de nata på ett mysigt fik, så var Cathinka klar för dagen och kom för att hämta upp oss. Vi passerade också en otroligt klok skylt om glass, ett motto jag nog kommer att ta med mig i livet.

Pastel da nata Lagos
Gamla stan Lagos
Kloka ord om glass Lagos

Nu hämtade Cathinka upp oss i sin blåa lilla VW T-Roc och satte fart ut mot kusten. Hon hade förberett några checkpoints som hon ville visa oss under dagen och började med Ponta da Piedade och Praia da Camilo. Sandstensklippor som sakta eroderar sönder och under tiden skapar magiska mönster och ihåligheter. Vackert!

Ponta da Piedade
Praia do Camilo
Praia do Camilo
Praia do Camilo

Efter detta stopp satte vi oss i bilen och fortsatte västerut längs Algarvekusten, men det får bli i nästa inlägg.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera