Pumpasoppa med ost och frön

-

Det har varit några recept med pumpa efter Halloween, men visst ryms det ett till? Jag gjorde nämligen en väldigt god pumpasoppa med ost och frön innan jag åkte på semester. Receptet hittade jag på Västerbottensost, men ändrade lite efter vad jag hade hemma.

Pumpasoppa:

800 g butternut-pumpa
1 stort syrligt äpple
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
Sriracha
1 msk rapsolja
1 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong för en vegansk soppa)
Ca 1 dl creme fraiche (välj ett veganskt alternativ)
1 citron, saft och rivet skal
Salt och vitpeppar

Till servering:

Helst Västerbottensost, men jag tog hushållsost denna gång (välj bort helt eller välj ett veganskt alternativ)
Persilja
Pumpafrön
Några droppar av en god olivolja

Skala och kärna ur pumpa och äpple, skär dem i grova bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt i rapsoljan och tillsätt även lite sriracha. Tillsätt hönsbuljong och låt puttra under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Mixa soppan slät och ställ tillbaka på plattan.

Ta i creme fraiche samt saft och rivet skal från citronen. Låt soppan koka upp, ta av soppan från plattan och smaka av med salt och peppar. Vispa sönder creme fraichen ordentligt, så den inte skapar små klumpar i soppan. Det gör inget med smaken, men ser kanske mindre roligt ut.

Skeda upp pumpasoppan i snygga skålar och riv ost direkt ner i soppan. Toppa sedan med persilja samt pumpafrön och ringla över lite olivolja.

Pumpasoppa med ost och frön
Pumpasoppa med ost och frön
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera