Grillostburgare med rostad vitlöksdressing

-

Hemma igen efter en väldigt skön golfsemester i Portugal! Då det vankades middag så orkade jag inte smälla ihop något avancerat utan tittade vad som fanns hemma i kyl och frys. Det slutade med en väldigt god grillostburgare med rostad vitlöksdressing samt strips.

Grillost är det svenska namnet på samma ost som den cypriotiska osten halloumi. Men jag vill inte använda den cypriotiska osten, då Cypern är det land i Europa som använder överlägset mest antibiotika till sina djur. Förutom det, så vill jag också gynna svenska bönder och köper därför alltid svenskt när jag kan och när det finns tillgängligt.

Grillostburgare med rostad vitlöksdressing

För fyra personer:
1 grillost-burgare (färdigskurna skivor)
4 bröd (jag tog vanligt bröd som jag hittade i frysen)
2 tomater
Salladsblad
Ev senap
Ev BBQ-sås
Ev torkad lök

Vitlökssås:
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
ca 0,5 dl majonnäs
Salt & peppar
1 nypa socker

Strips
Riven parmesan

Börja med stripsen. Sätt ugnen på 200 grader och sprid ut strips i en bakplåtspappersklädd långpanna. Lägg även dit två vitlöksklyftor med skalet kvar. Grädda tills stripsen har fått lite färg och vitlöken blivit mjuk. När du tar ut stripsen, häll genast på riven parmesan så de hinner smälta fast på de varma stripsen.

Under tiden hinner du förbereda såsen. Blanda ihop resterande ingredienser och när vitlöken är klar så tar du bort skalet och mosar med en gaffel. Blanda ner i såsen och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Under tiden hinner du också steka grillostburgarna. Ta fram en stekpanna och ta i Smör & Rapsolja. Jag hade även timjan som jag odlat i sommar och som jag nu har i en skål vid sidan av spisen. Bladen från ett par små kvistar fick hänga med i smöret i stekpannan. Grädda först brödens snittytor och lägg upp på en tallrik. Fortsätt grilla grillosten på båda sidor.

Smeta lite av såsen på bottenbrödet och lägg på en salladsskiva. Fortsätt med grillostskivan och toppa med skivade tomater. Här kan ni även fortsätta med valfri smaksättning såsom senap, BBQ-sås eller torkade lök.

Lägg upp din grillostburgare på en tallrik, lägg på strips och gärna en klick rostad vitlöksdressing. Njut av en god middag!

Grillostburgare med rostad vitlöksdressing
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelPumpasoppa med ost och frön
Nästa artikelRunStreak i alla väder

Kommentera