Udonnudlar med haricot verts och champinjoner

-

Jag har inlett 2022 med mycket asiatisk och vegetarisk mat. Vi diskuterade häromdagen och vi har knappt ätit kött på en hel månad. Vi mår prima och kommer att fortsätta på inslagen väg. Inte bli vegetarianer, men för det mesta äta grönt. Då jag ätit mera asiatiskt har jag också upptäckt nya nudlar, tex dessa supergoda udonnudlar med haricot verts och champinjoner. Så goda nudlar och mera mat än vanliga snabbnudlar.

Udonnudlar
Hittade dessa Udonnudlar på Willys i Östersund

Recepten har jag många gånger hittat hos Jennie Walldén och det är så gott! Hon har skrivit flera kokböcker varav en hel kokbok om wok, ris & nudlar, så jag har en hel del kvar att testa. I detta recept tog jag haricot verts och champinjoner istället för broccoli, men ta den grönsak ni gillar bäst. Här kommer ett recept lagom för två personer:

Udonnudlar med haricot verts och champinjoner

400 g Udonnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 nävar haricot verts
5-6 färska champinjoner
Ca 1,25 dl grädde
1 msk sriracha
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 äggulor till de som vill ha

Sätt igång en kastrull för att koka Udonnudlar. Hacka vitlöksklyftor och fräs i en stekpanna med smör. Fyll på med skivade champinjoner och haricot verts i något mindre bitar (de längsta har jag delat i tre). Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med grädde och sriracha. Smaka av med soja och sesamolja.

Udonnudlar med haricot verts och champinjoner

Nudlarna ska bara koka i ett par minuter, häll av dem och spola i kallt vatten så kokningen stannar av. När såsen i stekpannan har puttrat ett par minuter, så häll ner nudlarna och rör om. Låt nudlarna bli varma igen och då är maten klar att servera.

Udonnudlar med haricot verts och champinjoner

Fördela udonnudlar med haricot verts och champinjoner i snygga skålar och krön tallriken med en äggula till de som vill ha. Jag vill gärna ha då äggulan bidrar till en ännu krämigare och godare rätt.

Udonnudlar med haricot verts och champinjoner


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKoreansk grönsaksråraka
Nästa artikelVegetariska dagen 2022

Lämna ett svar