Vegetariska dagen 2022

-

Dags för en temadag igen, denna gång vegetariska dagen 2022. Och oj vad mycket gott det går att äta som är vegetariskt! Vi har i princip bara ätit vegetariskt under januari månad, så vi har en riktigt grön månad bakom oss. Och vi mår prima! Det kanske inte behöver tilläggas, men jag gör det ändå.

Förutom att grönt är skönt för både hälsa och klimat, så är vegetarisk mat billigare än att äta kött i samma mängd. Så att äta vegetariskt kan göra dig rik! För dig som är tveksam och inte riktigt vet var du ska börja, så skrev jag ett inlägg med 11 tips i början av året. Läs det gärna och ta något steg redan den här veckan.

Jag vill passa på att tipsa er om ett gäng goda rätter som alla är vegetariska. Jag nöjer mig med de som vi ätit under januari och får ihop tillräckligt många. Men vill du hitta andra vegetariska rätter jag gjort, så är det bara att sortera på Vegetariskt i menyn högst upp. Välj rubriken Vardagsmat och sen rubriken Vegetariskt. Uppdateras med nya rätter så fort jag kan.

Januari månad och vegetarisk mat, jag tar det i kronologisk ordning. Först ut var min Grönkålspaj med chevre och valnötter. Jag älskar paj och jag älskar chevre/getost. Det kan bara inte bli fel.

Grönkålspaj med chevre och valnötter

Nästa rätt i min vegetariska samling är Kung Paos nudlar. Ett stort fat med en massa gott på. En av mina döttrarnas kompisar var hos oss den dagen och hon är rätt kräsen. Men hon åt och hon sa att det var gott, så det kanske får bli bästa betyget?

Kung Paos nudlar med svamp

Ny paj, denna gång en grekisk paj med vegofärs. Riktigt god även om den var lite i smuligaste laget. När jag gör den igen så gör jag nog en klassisk äggstanning och häller i, då kommer hela pajen att höra ihop bättre. God var den oavsett!

Grekisk paj med vegofärs

Nästa rätt blev en tacogratäng med utan både köttfärs och vegofärs. Istället hade jag nachos i själva gratängen, vilket gav en väldigt god smak. Servera som tacos, så mera grönsaker på sidan och även någon god sås. Vitlökssås är en favorit!

Nachogratäng

Vodkapasta med haricot verts blev nästa vegetariska rätt och den har jag funderat på länge. Vodkan bidrar till en krämigare tomatsås och själva alkoholen hinner koka bort. Det smakar inte heller alkohol eller vodka, utan en god tomatpasta helt enkelt!

Vodkapasta med haricot verts

Jag avslutar detta inlägg med de otroligt goda udonnudlarna med haricot verts och champinjoner som jag postade igår. Jag lagade dem i helgen första gången, men de var såå goda så det fick bli repris igår. Och vi bara slevade i oss ännu en gång! Iom detta recept har jag upptäckt udonnudlar och jag gillar dem jättemycket. Tjockare och mera mat än vanliga snabbnudlar.

Udonnudlar med haricot verts och champinjoner

Så, det var allt för denna gång och jag hoppas att jag lyckats inspirera er att äta någon av dessa rätter. Ni kommer inte att bli besvikna! Utforska och upptäck nya favoriter.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar