Vodkapasta med haricot verts

-

Vodkapasta med haricot verts till lördagsmiddag, vad sägs om det? Vodka i maten, vad falls? Ja, vodkan i denna tomatsås bidrar till att binda grädden med syran i tomaterna. Allt blir mera krämigt och tomaterna smakar mera. Vodkan behöver ni inte bekymra er om, alkoholen kokar bort ganska snabbt.

Pasta för fyra personer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 nävar haricot verts, tinade och ev delade i mindre bitar
500 g passerade tomater
2 dl grädde
1 dl vodka
Ev chiliflakes för lite hetta
Riven parmesan, 2 dl + 1 dl
Salt & peppar
Ev persilja vid servering

Starta en kastrull för pastakokning. Hacka lök och vitlök och låt fräsa i en stekpanna tillsammans med haricot verts. Fyll på med passerade tomater och låt puttra ihop ett par minuter. Häll i pastan i kastrullen men häll av innan pastan är helt färdig. Den fortsätter i stekpannan sen.

Fyll på med grädde och vodka och låt puttra. Häll av pastan (spara lite kokvatten) och häll ner pastan i stekpannan. Låt pastan puttra med ett par minuter och suga åt sig av tomatsåsen. Blanda i 2 dl riven parmesan och låt smälta in i tomatsåsen.

Vodkapasta med haricot verts

Servera pastan i snygga tallrikar och pimpa rätten med svartpeppar, persilja och mera riven parmesan. Gott och enkelt!

Vodkapasta med haricot verts
Vodkapasta med haricot verts
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar