Här kommer en perfekt lunchrätt att bara svänga ihop och äta (vi åt tom på stående fot vid diskbänken). En koreansk grönsaksråraka som dessutom är vegansk. Jättegott! Att det var så gott var halva anledningen till att vi blev kvar vid diskbänken, vi tuggade i oss så fort första rårakan var klar och i väntan på den andra.
Inspiration hämtad från Jennie Walldén, hon lagar magiskt god mat verkligen! Och mitt sug efter att åka till Korea ökar för varje dag! Att få uppleva den här goda maten på riktigt. Jag har gjort några olika rätter från Jennie och jag har samlat dem här. Bara att utforska ni också!
För två omeletter (lagom lunch för två personer)
1/2 röd eller gul lök
1 liten klyfta vitkål
1 morot
3-4 små färska champinjoner
Grönkål
2 dl vetemjöl
2 dl vatten
Salt
Rapsolja att steka i
2 tsk sesamolja (tillsätts vid stekning)
Dippsås
3 msk japansk soja
1 msk risvinäger
2 tsk strösocker
1,5 msk finhackad röd eller gul lök
0,5 röd chili eller sriracha
Skiva löken och champinjonerna. Hyvla vitkål och morot på din mandolin och fördela grönkålen till mindre bitar. Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt och häll detta över dina grönsaker. Blanda så grönsakerna täcks och låt stå.
Rör ihop ingredienserna till dippsåsen. Rör så sockret börjar att lösas upp. Låt stå.
Ta fram en stekpanna och ta olja i botten. Lägg ut hälften av grönsaksblandningen och tryck ut den till en rund ”pannkaka”. Låt fräsa och sätta sig och vänd sedan på den. Häll ut 1 tsk sesamolja per grönsaksomelett och låt denna sida få lite färg också.
Lägg upp på en skärbräda och skär koreansk grönsaksråraka i lagom stora slicear. Servera tillsammans med dippsåsen.