Koreansk grönsaksråraka

-

Här kommer en perfekt lunchrätt att bara svänga ihop och äta (vi åt tom på stående fot vid diskbänken). En koreansk grönsaksråraka som dessutom är vegansk. Jättegott! Att det var så gott var halva anledningen till att vi blev kvar vid diskbänken, vi tuggade i oss så fort första rårakan var klar och i väntan på den andra.

Inspiration hämtad från Jennie Walldén, hon lagar magiskt god mat verkligen! Och mitt sug efter att åka till Korea ökar för varje dag! Att få uppleva den här goda maten på riktigt. Jag har gjort några olika rätter från Jennie och jag har samlat dem här. Bara att utforska ni också!

För två omeletter (lagom lunch för två personer)

1/2 röd eller gul lök
1 liten klyfta vitkål
1 morot
3-4 små färska champinjoner
Grönkål
2 dl vetemjöl
2 dl vatten
Salt
Rapsolja att steka i
2 tsk sesamolja (tillsätts vid stekning)

Dippsås

3 msk japansk soja
1 msk risvinäger
2 tsk strösocker
1,5 msk finhackad röd eller gul lök
0,5 röd chili eller sriracha

Skiva löken och champinjonerna. Hyvla vitkål och morot på din mandolin och fördela grönkålen till mindre bitar. Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt och häll detta över dina grönsaker. Blanda så grönsakerna täcks och låt stå.

Koreansk grönsaksråraka

Rör ihop ingredienserna till dippsåsen. Rör så sockret börjar att lösas upp. Låt stå.

Ta fram en stekpanna och ta olja i botten. Lägg ut hälften av grönsaksblandningen och tryck ut den till en rund ”pannkaka”. Låt fräsa och sätta sig och vänd sedan på den. Häll ut 1 tsk sesamolja per grönsaksomelett och låt denna sida få lite färg också.

Koreansk grönsaksråraka
Koreansk grönsaksråraka

Lägg upp på en skärbräda och skär koreansk grönsaksråraka i lagom stora slicear. Servera tillsammans med dippsåsen.

Koreansk grönsaksråraka
Koreansk grönsaksråraka
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Lämna ett svar