Januari 2022

-

Förra månaden glömde jag bort att skriva en månadssammanfattning, men nu är jag på bollen igen med januari 2022. Även om de inte är så lästa, så skriver jag dem mycket för mig själv. Vilka inlägg gick bäst förra månaden? Vilka inlägg borde få en andra chans? Ska jag förändra mina inlägg på något sätt så fler läser? Har du några tips eller idéer vad du skulle gilla bättre med min sida, så kommentera mer än gärna – jag är all ears!

Vinnaren förra månaden, alltså det inlägg som fick flest visningar, var min treveckorsallad med vitkål och morötter. En härlig sallad som bara står färdig i kylen, redo för de middagar ni vill servera. En sådan här sallad passar också de allra flesta middagar.

Treveckorssallad med vitkål och morötter

På andra plats i januari 2022 så kom en trotjänare vid det här laget. Ugnsbakade majskolvar är ett enkelt sätt att äta goda grönsaker.

Ugnsbakade majskolvar

Men det finns också andra inlägg jag vill promota från januari månad. Det var vegetariska dagen igår där jag pushade lite extra för mina vegetariska recept från januari. Men jag gjorde också väldigt goda veganska recept förra månaden och de förtjänar lite extra uppmärksamhet.

Först ut får mina koreanska grönsaksrårakor komma. Enkelt recept som går att variera efter de grönsaker du gillar eller har hemma och sen doppa i en sojasås. Så gott!

Koreansk grönsaksråraka

Nästa goda veganska rätt är mina asiatiska jordnötsnudlar. Jag gillar verkligen jordnötter i mat, så dessa var lätta att tycka om. Jordnötter är en farlig ingrediens för allergiker bara, så bjud inte på denna rätt till dina gäster förrän du vet säkert att de tål jordnötter.

Asiatiska jordnötsnudlar

En annan vegansk rätt, inspirerad av matgeniet Jennie Walldén, är vego Bulgogi. Servera med ris, salladslök och sesamfrön.

Vego Bulgogi

Sist ut för denna gång får mina TikTok-nudlar med silkestofu komma. En rätt där du bara lägger ner allt i samma ugnsform och ugnsbakar en stund. Ta ut formen, blanda om och servera tillsammans med nudlar.

TikTok nudlar med silkestofu
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar