Koreanska knarkägg, eller Mayak Gyeran, låter värre än vad det är. Det är bara en direkt översättning av orden men har inget med knark att göra. Mayak betyder knark på koreanska och Gyeran betyder ägg. Det är istället sojamarinerade kokta ägg.
En lite lättare rätt som kanske passar utmärkt som lunch. Alternativt så serverar ni äggen tillsammans med en större måltid?
8 ägg
Marinad:
1,5 dl japansk soja
1,5 dl vatten
2 msk strösocker
2 salladslökar, tunt strimlade
1 grön chili, hackad
1 röd chili, hackad (jag använde sriracha istället för chili)
2 vitlöksklyftor
Vid servering:
Ris eller couscous
2 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
Lägg äggen i kokande vatten och låt koka exakt sex minuter. Häll av det varma vattnet och spola äggen kalla.
Blanda ihop marinaden i en lite större skål, skala äggen och lägg ner dem hela. Låt marinera minst ett par timmar, men ännu hellre till dagen därpå.

Koka ris eller couscous och lägg upp i snygga djupa skålar. Fördela ett par ägg i varje skål och skeda över lite av marinaden. Toppa med sesamolja och rostade sesamfrön.


Om ni vill hitta andra rätter från Korea så kolla in mitt arkiv här.