Koreanska knarkägg

-

Koreanska knarkägg, eller Mayak Gyeran, låter värre än vad det är. Det är bara en direkt översättning av orden men har inget med knark att göra. Mayak betyder knark på koreanska och Gyeran betyder ägg. Det är istället sojamarinerade kokta ägg.

En lite lättare rätt som kanske passar utmärkt som lunch. Alternativt så serverar ni äggen tillsammans med en större måltid?

8 ägg

Marinad:
1,5 dl japansk soja
1,5 dl vatten
2 msk strösocker
2 salladslökar, tunt strimlade
1 grön chili, hackad
1 röd chili, hackad (jag använde sriracha istället för chili)
2 vitlöksklyftor

Vid servering:
Ris eller couscous
2 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön

Lägg äggen i kokande vatten och låt koka exakt sex minuter. Häll av det varma vattnet och spola äggen kalla.

Blanda ihop marinaden i en lite större skål, skala äggen och lägg ner dem hela. Låt marinera minst ett par timmar, men ännu hellre till dagen därpå.

Koreanska knarkägg
Det var åtta ägg från början, men två gick sönder då vi skalade dem.

Koka ris eller couscous och lägg upp i snygga djupa skålar. Fördela ett par ägg i varje skål och skeda över lite av marinaden. Toppa med sesamolja och rostade sesamfrön.

Koreanska knarkägg
Koreanska knarkägg

Om ni vill hitta andra rätter från Korea så kolla in mitt arkiv här.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar