Som ett alternativ till den vanliga tacofredagen så måste jag få tipsa om denna goda nachogratäng. En vegetarisk gratäng där du ställer hela stekpannan mitt på bordet. Ställ gärna fram extra grönsaker, nachochips och en god sås så kommer alla att hitta något de gillar.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Sriracha eller hackad chili (beroende på hur het mat ni tycker om)
1 liten burk majs
1 msk spiskummin
3 tomater
Färsk grönkål/spenat
4 ägg
4 dl mjölk
Riven ost, ca 2 dl
Ca 150 g Nachochips
Salt & peppar
Sätt igång ugnen på 200 grader. Skär löken i tunna båtar och hacka vitlöksklyftan. Öppna en burk majs och häll av vätskan. Ta fram en stekpanna (helst en gjutjärnspanna som går att ställa in i ugnen, alltså ingen plast) och lite olja i botten. Fräs lök, vitlök och majs. Krydda med spiskummin och sriracha.
Hacka tomaterna och plocka grönkålsblad. Lägg ner i stekpannan och låt fräsa med en kort stund.

Vispa ihop din äggstanning tillsammans med riven ost och lätt-smulade nachochips. Smaksätt med salt & peppar och häll över din gratäng. Ställ in hela stekpannan i ugnen och låt stå ca 30 min. Ta ut när din nachogratäng när den fått en snygg gräddad yta.

Ställ fram hela stekpannan och komplettera med mera grönsaker, krispiga nachochips och någon god tacosås. Jag gjorde en god vitlökssås.
