Skidåkning i Trillevallen

-

Lördagen startade något tidigare än vanligt denna vecka. Oftast är lördagarna förknippade med skön sovmorgon och någon soft utetid, men nu hade vi planerat skidåkning i Trillevallen. Vi hade varit duktiga så vi hade packat skidorna i bilen på fredagskvällen men det är ändå lite fix på hemmaplan innan vi kom iväg.

Trillevallen ligger knappt 10 mil från Östersund så vi hade en dryg timmes bilresa framför oss också. För att komma till Trillevallen så åker du mot Åre men svänger av i Undersåker. Inne i Undersåker samhälle svänger du över järnvägen och tar sikte mot Vålådalen. Efter en knapp mil kommer skylten om Trillevallen in till höger.

Vi parkerade och gick för att köpa liftkort. Ett dagkort i Trillevallen kostar 390kr för en vuxen, det går att jämföra med Åre som tar 582 kr för ett dagkort. Vi betalade och tog sikte på sittliften.

Det var en dag med en del väder, så att vi tog sittliften det första vi gjorde som ouppvärmda, gjorde att det kändes väldigt kallt. Det blåste motvind där vi satt stilla i den långsamma sittliften. Men väl uppe på toppen så hade vi istället medvind nerför fjället.

Skidåkning i Trillevallen
Skidåkning i Trillevallen

Några härliga åk utför fjället i fint väder innan vi började fundera på lunch. Restaurang Ripan ligger lämpligt precis vid parkeringen mellan sittstolsliften och bygelliften Ripliften, så centralt i systemet.

Vi gick in med klumpiga pjäxor på fötterna och beställde en väldigt god Skidåkarlunch. Denna dag var det en högrevsgryta med potatismos där köttet verkligen föll isär. Gott!

Skidåkning i Trillevallen
Restaurang Ripan Trillevallen

Vädret tilltog utomhus så vi hade inte så bråttom ut i backen igen utan unnade oss även en muffins till efterrätt tillsammans med kaffe.

Någon timme till ute i skidbacken, sen kände vi oss nöjda och siktade på bilen igen.

Skidåkning i Trillevallen
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar