Ljummen sallad med rödbetor och chevre

-

Nu när vårsolen börjar sprida sina värmande strålar, så blir jag också sugen på mera sallader och lite lättare mat. Här kommer en ljummen sallad med rödbetor och chèvre som passar perfekt som söndagsmiddag.

En sallad är skön på det sättet att ”en tar det en har hemma” och tycker om. Byt ut om det är något ni inte gillar och ersätt med något ni gillar. Så salladen nedan är lite på en höft. Också beroende på hur många ni är runt bordet. Gott blir det oavsett!

1 förp färdig blandad sallad
1-2 päron
2-4 förkokade rödbetor
1 bit chèvre eller 1 färdig rulle getost från kyldisken
Lufttorkad skinka (uteslut för en vegetarisk middag)
Valnötter
Honung
Timjan

Börja med det som ska vara ljummet. Ta fram två mindre ugnsformar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader. Lägg runda bitar av chèvre i en form och klyftade rödbetor i en annan. Sätt in tills osten mjuknat och smält en aning.

Skiva päronet och stek i stekpannan så du får en lite gräddad yta på båda sidor, men inte så päronen är helt tillagat – det ska fortfarande hålla formen.

Ta fram ett snyggt fat och bottna med sallad. Fortsätt med rödbetor, päronbitar och placera ut chèvre här och där. Ringla honung över allt, samt strössla nötter och timjan. Fördela din lufttorkade skinka på ett snyggt sätt (lägg ut som jag gjort eller rulla rosor?).

Ställ fatet mitt på bordet och låt dina gäster ta för sig av ljummen sallad med rödbetor och chèvre. Känn våren komma och njut av solen!

Ljummen sallad med rödbetor och chèvre
Ljummen sallad med rödbetor och chèvre
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar