Morots- och linssoppa

-

Meatfree Monday och morots- och linssoppa står på tur. En god värmande soppa som sitter fint antingen om ni har sportlov eller jobbar på. En ganska tjock soppa som enkelt går att tunna ut om man hellre vill det. Gott med surdegsbröd till, antingen hemmabakat eller bageribakat.

Ingredienslistan kan kännas lång, men det mesta har ni förmodligen hemma redan. Receptet hittade jag hos Sofia Henriksson och har bara kopierat.

2 morötter
1 stor potatis
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 cm färsk ingefära
1 röd chilifrukt eller Sriracha
2 msk rapsolja
1 msk torkad timjan
2 dl röda linser (1 förp)
vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
2 tsk malen gurkmeja
1 citron, saften
salt & svartpeppar

Skala och skär morötter, potatis, och lök i större bitar. Finhacka vitlök, ingefära och chili.

Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull på låg värme så att de blir mjuka men utan att ta färg. Häll i resterande grönsaker, timjan och linser. Fräs i ytterligare fem minuter.

Häll på vatten så att allting precis täcks och lägg ner buljongtärningar. Koka till potatisen och moroten är mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer.

Tillsätt grädde och gurkmeja samt pressad citron. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera din morots- och linssoppa tillsammans med ett gott bröd. Jag valde att droppa över lite god basilikaolja, mera timjan och några droppar grädde (hade använt creme fraiche om jag hade haft någon hemma).

Morots- och linssoppa
Morots- och linssoppa
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Veckomatsedel vecka 7

Pulled pork med fläskkarré

Yoghurt med stekt ägg

Populära kategorier

Lämna ett svar