Vegetariska Carnitas

-

I Coop’s medlemstidning Mer Smak hittade jag ett recept på vegetariska Carnitas. Jag har provat Carnitas gjorda av kött och ville därför prova den vegetariska varianten. Och det var gott! Det tog för det första mycket kortare tid att tillaga. Och även om båda rätterna är goda, så kändes vegetariska Carnitas lättare och fräschare.

För fyra personer

2 auberginer

Carnitasmarinad

3 vitlöksklyftor
1 tsk grovriven färsk ingefära
1/2 dl vatten
1/2 dl japansk soja
2 msk koncentrerad apelsinsaft
1 msk olivolja
1/2 msk malen kanel
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver

Sojasirap

1 dl japansk soja
1 dl honung
1 msk koncenterad apelsinsaft
1 tsk ättiksprit 12%
1 vitlöksklyfta
1 röd chili eller Sriracha

Valfri sallad, jag tog en Crisp-salladspåse som jag köpt dagen innan
Pitabröd alternativt tortillabröd
Ev koriander

Sätt ugnen på 175 grader och skär dina auberginer på hälften. Lägg dem med ryggen upp på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 30-35 min. Ta ut och låt svalna.

Ugnsbakade auberginer

Blanda ihop Carnitasmarinaden i en skål. Ta dina avsvalnade auberginer och skrapa ur dem med en gaffel, så det blir trådigt. Låt ligga tills det är dags för servering.

Vegetariska Carnitas

Blanda ingredienserna för sojasirap i en kastrull. Låt koka ihop ca 3-5 min.

När du ska servera vegetarisk Carnitas, ställ fram Carnitas, sojasirap och sallad på bordet. Låt dina gäster plocka ihop middagen i sina pitabröd (eller tortillabröd) njut av en skön stund tillsammans. Det kanske kan bli veckans fredagsmiddag?

Vegetariska Carnitas
Ursäkta dålig bild. Jag var hungrig och fick ett tråkigt och dåligt pitabröd som bara gick sönder.
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar