Att äta tacos då och då är nog tradition i alla våra svenska hem, men har du testat att variera smakerna? Jag har testat många olika varianter och du hittar min samling här. Ikväll var det dock dags för ännu en ny sort. Chililax taco style som var väldigt fräsch och god!
1 bit laxsida (min är kanske 1/3 av en hel laxsida)
Salsa Roja:
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
1-2 tsk Sriracha
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 tsk strösocker
Lägg laxbiten i en ugnsform och sätt ugnen på 150 grader. Ev förbereder ni laxen genom att skära tärningsstora bitar, dock en igenom skinnet i botten. Det går lika bra att ta lagom stora bitar när laxen är tillagad.
Ta fram en skål och blanda alla ingredienserna. Skeda över laxen och sätt in i ugnen ca 15-20 min.


Servera laxen med valfria tillbehör som du gillar till tacos. Jag valde dessa tillbehör:
Tortillas
Vitlökssås (creme fraiche och hackad vitlök)
Valfri sallad
Hackade tomater
Majs
Chililax i bitar

