Chililax taco style

-

Att äta tacos då och då är nog tradition i alla våra svenska hem, men har du testat att variera smakerna? Jag har testat många olika varianter och du hittar min samling här. Ikväll var det dock dags för ännu en ny sort. Chililax taco style som var väldigt fräsch och god!

1 bit laxsida (min är kanske 1/3 av en hel laxsida)

Salsa Roja:
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
1-2 tsk Sriracha
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 tsk strösocker

Lägg laxbiten i en ugnsform och sätt ugnen på 150 grader. Ev förbereder ni laxen genom att skära tärningsstora bitar, dock en igenom skinnet i botten. Det går lika bra att ta lagom stora bitar när laxen är tillagad.

Ta fram en skål och blanda alla ingredienserna. Skeda över laxen och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

Chililax taco style
Chililax taco style

Servera laxen med valfria tillbehör som du gillar till tacos. Jag valde dessa tillbehör:

Tortillas
Vitlökssås (creme fraiche och hackad vitlök)
Valfri sallad
Hackade tomater
Majs
Chililax i bitar

Chililax taco style
Chililax taco style
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar