Vegansk nubbesallad

-

Här kommer ett klassiskt midsommartilltugg, men istället för de klassiska ingredienserna så kör vi vegansk nubbesallad i år. Riktigt fräsch och god!

Vi valde att äta på knäckebröd från Huså bröd och det var jättegott! Receptet har jag hittat på FaceBook och matgruppen Jävligt god vegomat. Ett tips ifall du är nyfiken på vegetarisk eller vegansk mat.

1 paket alspånsrökt tofu från Yipin, 230 g (alternativt naturell tofu och några droppar rökarom – det körde jag på då jag inte hittade rökt tofu i min butik)
3-4 kalla färskpotatisar
3 salladslökar
1 dl vegansk yougurt eller fraiche
2 msk vegansk majonnäs
2 msk tångrom
0,5 dl hackad dill
2 msk hackad gräslök
Salt och peppar
Citron
Knäckebröd

Hacka salladslök, potatis och tofu i små bitar, blanda med övriga ingredienser i en skål. Pressa över lite citronsaft och smaka av. Servera på knäckebröd!

Midsommar 2022

Om vi ändå är inne på veganska klassiska rätter så måste jag få tipsa om min Gummröra, även den fräschare och godare än Gubbröran. I år testade vi även att äta Tofusill på Midsommar (vi tjuvstartade idag, dagen innan midsommarafton). Riktigt gott och jag saknar inte klassisk sill alls. Den här burken kommer från Coop.

Tofusill Vego
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar