Midsommartips 2022

-

Det har nyss varit examen för alla barn och nu knackar midsommar på dörren. Sommaren skyndar på och på ett sätt så är den kanske skönast nu. Vi har inte hunnit vänja oss vid solen och värmen än utan njuter av varje solstråle. Kvällarna och nätterna är ljusa här uppe i norr vilket är såå skönt! Såklart ska vi fira midsommar mitt i allt det vackra och här kommer årets midsommartips.

Jag rabblar bara upp ett gäng favoriter här, så får ni välja och vraka fritt. Jag kan garantera att allt är gott!

Ett oförskämt enkelt tips till midsommar är att servera Bubbel och korv. Det vill säga valfritt bubbel och någon grillad korv som ni gillar. Toppa med vad ni gillar, men mitt tips är räksallad, rostad lök, senap & ketchup och ev krasse.

Bubbel och korv

Laxrullar med pepparrot hade jag med mig på en utomhuspicknick i slutet på april (därav snön i bakgrunden). Funkar minst lika bra till midsommar!

Laxrullar med pepparrotsost

Gubbröra är klassiskt midsommar, men om jag får välja, så väljer jag hellre Gummröra. Det är en vegansk röra som är godare och fräschare. Hellre gummor än gubbar alltså!

Gummröra till midsommar

En riktigt snygg förrätt är att servera Örtplättar med rökt lax. Lite matigare plättar toppade med rökt lax, creme fraiche, rom och hackad rödlök.

Örtplättar med rökt lax

Den här mackan serverade jag här hemma i vår och den fick alla tummar upp. Riktigt goda och snygga mackor, perfekt för en förrätt. Burratamacka med grillad paprika är ett bra tips att spara till nästa bjudmiddag.

Burratamacka med grillad paprika

Baba Ganosh med burrata. Jag gillar småplock och det här är en sådan rätt. En god röra i botten och en Burrataost på toppen. Skär burratan i bitar och skopa upp med ett gott smörstekt surdegsbröd.

Baba Ganoush med Burrata

Grillat surdegsbröd med Mojo Rojo. En ytterligare röra att servera som småplock och perfekt att skopa upp med smörstekt surdegsbröd. Mojo Rojo serverat tillsammans med saltbakad potatis är också en klassisk rätt från Kanarieöarna.
Mojo Rojo fungerar samtidigt alldeles utmärkt som sås till ditt grillade kött, så kanske kan du få en ny favorit?

Mojo Rojo till grillat

Västerbottensostpaj är återigen klassiskt midsommar. Men Västerbottensostpaj är så gott så inte ens jag vill byta ut det mot något annat. Gör den bara!

Klassisk västerbottensostpaj

Gravad lax med hovmästarsås. Jag har gjort en hel del olika smaksättningar på min gravade lax, så länken ovan skickar er till hela taggen Gravad lax. Hoppas att ni hittar någon ni gillar.

Gravad lax med citron och ingefära

Ceasarsallad är en otroligt god och fräsch sallad om du serverar den med hemmagjord ceasardressing. Jag har gjort några olika salladsvarianter och alla är magiska tillsammans med dressingen.

Midsommar Ceasarsallad

Midsommartårta (finns även med citron/lakritssmak här) är egentligen tjejernas farmors tårta, men den är också känd som Pinnocciotårta, Brittatårta, Glömmingetårta mfl. Men för mig är det Linneas tårta. Till Daniels födelsedag smaksatte jag den istället med citron och lakrits, vilket var en toppenidé!

Marängtårta

Glad Midsommar önskar jag er alla! Och hoppas att ni får äta gott och ha det trevligt med nära och kära!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Som vanligt så enkelt och otroligt fint presenterat. Blir så inspirerad men funderar allvarligt på adoptera dig Maria 😅☝🏽🎶📯

    • Tack för fina ord! Det värmer otroligt mycket och peppar mig att fortsätta! :)
      Adoptera mig får du dock inte ;)
      Men vi borde kunna sy ihop en middag här i sommar?

Lämna ett svar