Ibland behöver det inte vara så svårt, utan helt enkelt bubbel och korv till middag. Vi tog en lillördagskväll igår och fixade en del mys. Efter kvällens runstreak såklart, nr 118 i ordningen. Så det får bli mitt tips inför fredagskvällen, att bara göra det nice & simple.
Per person, bara att öka ifall ni är flera:
1 korv (eller 2 ifall en är hungrig) ost & bacon
1 korvbröd – satsa gärna på något godare, vi hade potatobuns
Räksallad
Senap
Ketchup
Rostad lök
Ev krasse
Stek korven så den blir varm rakt igenom. Ta fram en tallrik och bred ut ett korvbröd. Lägg i den stekta korven och smaksätt med räksallad, senap, ketchup, rostad lök och ifall du har krasse hemma.
Servera bubbel och korv tillsammans med nära och kära, och bara njut av en soft fredagskväll. Ha det enkelt emellanåt och bara slappna av.
Vi valde det rosa bubblet Crémant de Bourgogne och Louis Bouillot, vilket egentligen är en champagne. En likadan tillverkningsprocess, men då det inte tillverkas i distriktet Champagne, så måste det få ett annat namn. Typ 1/3 av priset, vilket alltid är attraktivt.