Pisco Sour som fredagsdrink

-

Höst, tillbaka till rutiner och kanske sitta inne lite mera? Då passar en Pisco Sour som fredagsdrink. En frisk sydamerikansk drink med mycket citron som passar fint med ett lite sötare tilltugg.

För att blanda en Pisco Sour behövs det här:

5 cl Pisco
3 cl citron
2 cl sockerlag*
2 cl äggvita
Isbitar
Ev Angostura Bitter

Börja med att koka en sockerlag, så den hinner svalna. Recept längst ner. Ta sedan fram dina glas och gör en sockrad kant. Ta en citron och dra längs glaskanten. Häll upp lite socker på en assiett och doppa glaskanten i sockret. Rör glaset lite fram och tillbaka, så det fastnar socker överallt. Ställ åt sidan och låt stelna.

Pisco Sour som fredagsdrink
Pisco Sour som fredagsdrink

Mät upp Pisco, citron, avsvalnad sockerlag och äggvita i en shaker. Skaka en liten stund, fyll på med is och skaka lite till. Häll upp i dina glas, droppa över Angostura Bitter och servera.

Pisco Sour som fredagsdrink

Sockerlag:
1 dl socker
2 dl vatten

Mät upp i en kastrull och låt koka upp. Vispa så sockret löser sig. Ställ åt sidan för att svalna.

Den här gången var jag sent ute, så jag kokade sockret med 1 dl vatten. Drog kastrullen åt sidan och hällde i den andra decilitern vatten. Det blev då genast svalare och sockerlagen blev fortare lagom kall för att blanda drinken.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBubbel och korv
Nästa artikelBaka tre bröd av en deg

Lämna ett svar