Zofias potatissallad

-

Sommar, semester och grillen står varm i de flesta trädgårdar. Oftast så vet en vad en vill lägga på grillen, men vad ska en äta till sin grillade mat? Det kräver nästan att det står en person ute vid grillen och en annan person inomhus i det vanliga köket. Någon form av potatis, någon eller några röror och gärna en god sallad. Mitt förslag får bli Zofias potatissallad av gårdagens kokta kalla potatis. Den kanske inte ser mycket ut för världen men riktigt god! Att den är vegetarisk gör ju verkligen ingenting heller, det är bara bra!

Receptet hittade jag på Instagram och Zofias kök, en duktig tjej som jag följt länge. Receptet är också mycket på en höft, ta lite vad du har hemma och vad du tycker om. Ungefär så här gjorde jag denna gång

Ca 10-12 kokta färskpotatisar, delade i kvartar
1 rödlök
0,5 dl olivolja
1 msk vinäger
Saft från 0,5 citron
1 msk grön pesto (hoppa över för en vegansk sallad)
Salt & Peppar
Färska örter som tex dill och gräslök

Dela potatisarna och lägg i en stor bunke. Blanda ihop olja, vinäger, citron och pesto i en skål och häll över potatisen. Blanda runt och sprid sedan ut potatisen ut på ett snyggt fat (vi äter med ögonen också), sprid också ut rödlök skuren i tunna skivor samt toppa med salt, peppar och färska örter. Blanda runt en sista gång och ställ fram.

Zofias potatissallad
Zofias potatissallad

Servera Zofias potatissallad till valfri grillmiddag, den passar till både fisk, kött och vegetariskt. Passar också fint på ett buffébord som en del i en större middag.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar