Rökt laxröra som tilltugg

-

Här kommer ett tips till fredagsmyset. Eller om ni har gått på semester och kan mysa till det vilken dag i veckan som helst. Jag såg ett så gott tips på instagram och kontot Matbubbel som jag provade i helgen. Rökt laxröra som tilltugg, att lägga på bröd eller kex. Passar utmärkt som välkomsttilltugg till ett glas bubbel. Jag valde att servera tillsammans med Mörsjö tunnbrödchips, men jag vet att Jenny serverat tillsammans med smörstekt bröd istället.

Receptet behöver du inte följa slaviskt, utan smaka av längs vägen och välj den styrka som du gillar. Jag valde också att lägga till dill och citronpeppar i min röra, men det är valfritt.

1 ask Philadelphiaost pepparrot, 200 g
0,5 dl creme fraiche
150 g finhackad rökt lax
3 msk finhackad rödlök
Ev extra pepparrot från tub
Finhackad dill
Citronpeppar

Blanda först Philadelphiaost och creme fraiche i en bunke. Tillsätt lök, lax och dill och rör ihop. Smaksätt med extra pepparrot samt citronpeppar.

Rökt laxröra som tilltugg
Rökt laxröra som tilltugg
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar