Vegetariskt fredagspizza med tacofärs

-

Ett sent inlägg idag, men vi var ju tvungna att äta vegetarisk fredagspizza med tacofärs först. En god hemmagjord pizza bianco som vi åt tillsammans på vår inglasade balkong efter en lång dag på golfbanan och sen dagens RunStreak-pass.

Här är också ett perfekt sätt att använda upp ev tacofärs som blev över från senaste middagen. Kanske ni äter tacos ikväll och behöver middagsförslag för lördagskvällen? Testa det här – supergott!

1 färdig pizzadeg från butiken eller din närmaste pizzeria
Creme fraiche eller Ricottaost
Riven ost, jag hade riven hushållsost denna gång
1/2 zucchini
2 färska tomater (gärna svenska)
Tacofärs gjord på vegofärs (jag hade färdig tacokryddad vegofärs i frysen)
Torkad rosmarin

Vitlökssås

1 dl creme fraiche
0,5-1 vitklöksklyfta
Salt & Peppar
Lite socker

Ev nachos på sidan (eller krossa några och lägg på den gräddade pizzan)

Sätt ugnen på 200 grader och bre ut din pizzadeg på en plåt. Smeta på ett lager creme fraiche eller ricottaost över hela och toppa med riven ost i lagom mängd.

Skiva zucchini och tomater och lägg ut dem i valfritt mönster på pizzan. Fortsätt med tacofärs och strö ut det i ett lagom lager över hela pizzan. Krydda ev med torkad rosmarin eller oregano och sätt in plåten i ugnen.

Vegetariskt fredagspizza med tacofärs
Vegetariskt fredagspizza med tacofärs

Låt grädda till pizzakanterna är gräddade. Under tiden hinner du svänga ihop en vitlökssås. Mät upp creme fraiche, smaksätt med finhackad vitlök samt salt, peppar och lite socker. Blanda om vitlökssåsen och ställ fram på bordet.

Ta ut pizzan när den är klar och skär upp i snygga bitar. Klicka på lite av vitlökssåsen och ev krossade nachos på toppen. Ät vegetarisk fredagspizza med tacofärs och må gott!

Vegetariskt fredagspizza med tacofärs
Vegetariskt fredagspizza med tacofärs
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar