Snickersmajskaka som lördagsgodis?

-

Det här är något jag sett på ett gäng Instagramvideos och som jag blev sugen att testa. Snickersmajskaka är väldigt enkelt och riktigt gott! Så kanske dagens lördagsgodis?

Jag skriver receptet på en höft, för det är bara att göra så många snickersmajskakor som ni är personer som ska äta.

Majskakor, jag valde Änglamark’s ekologiska med havssalt
Dulce de leche, dvs karamelliserad mjölk
Jordnötter
Chokladknappar att smälta över vattenbad

Börja med att mäta upp jordnötter i en skål eller på en tallrik. Häll även chokladknappar i en skål och kör vattenbad. Rör runt så de smälter.

Ta en majskaka och bre den med dulce de leche. Var inte för snål, för det behövs lite kladd för att jordnötterna ska fastna.

Doppa majskakan i jordnötterna och tryck till lite lätt. Lyft upp och täck jordnötterna med smält choklad.

Lägg på en assiett eller ett fat och ställ in i kylen så chokladen får stelna igen. Snabbt och enkelt har du nu ett gott lördagsgodis!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera