Det här är något jag sett på ett gäng Instagramvideos och som jag blev sugen att testa. Snickersmajskaka är väldigt enkelt och riktigt gott! Så kanske dagens lördagsgodis?
Jag skriver receptet på en höft, för det är bara att göra så många snickersmajskakor som ni är personer som ska äta.
Majskakor, jag valde Änglamark’s ekologiska med havssalt
Dulce de leche, dvs karamelliserad mjölk
Jordnötter
Chokladknappar att smälta över vattenbad
Börja med att mäta upp jordnötter i en skål eller på en tallrik. Häll även chokladknappar i en skål och kör vattenbad. Rör runt så de smälter.
Ta en majskaka och bre den med dulce de leche. Var inte för snål, för det behövs lite kladd för att jordnötterna ska fastna.
Doppa majskakan i jordnötterna och tryck till lite lätt. Lyft upp och täck jordnötterna med smält choklad.
Lägg på en assiett eller ett fat och ställ in i kylen så chokladen får stelna igen. Snabbt och enkelt har du nu ett gott lördagsgodis!