Höga grader i Sala

-

Idag passerade vi Sala då vi var på väg mellan Bro Hof golfbana och vår övernattning i Borlänge. Vi var hungriga men var inte sugen på stekmat såsom hamburgare vid stora vägen. Vi tog istället vägen in i Sala för att hitta något. Det drällde inte direkt av matställen på en söndagkväll så vi var först inne på en plocksallad på Ica. Det kändes dock väldigt trist, så vi bestämde oss ändå för restaurang Höga grader i Sala.

Höga grader var omnämnd som pizzeria och i brist på annat så svängde vi förbi. Det låg väldigt mysigt vid Sala stadspark där det fanns både lekplatser och minigolfbana. Höga grader var som sagt en pizzeria, men pizzeria deluxe i så fall. Där fanns både förrätter, pizzor och efterrätter samtidigt som de hade alkoholtillstånd. Så en mysig restaurang mitt i Sala som serverar både pizza och vin till maten. Bra koncept ändå!

Maria Sala
En aning solbränd efter en dag på golfbanan

Vi valde både förrätten Formaggio de Capra (chèvre, ruccola, valnötter och tomater) och sedan pizzan Numero 6 (Fior di latte, guanciale, äggula, svartpeppar, Parmigiano-Reggiano) att dela på. Båda rätterna kom dock in samtidigt så det blev fullt på vårt lilla bord. Nåväl, vi var hungriga och högg in på maten.

Den klassiska förrätten var riktigt god, iom svårt att misslyckas med om man är kock. Pizzan var väldigt god! Den landar lätt in på topp 10 av alla pizzor jag ätit – det ni!

Efter både förrätt och varmrätt, så tog vi en tur i parken. Det är alltid skönt att gå några meter efter att jag ätit. En vacker blomstrande park med en maffig fontän i slutet.

Ett tips för andra genomresande genom Sala. Ta gärna ett stopp på Höga grader och rasta ev barn i lekparken samt ta en promenad i parken.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera