Vegetarisk varm smörgåstårta

-

I tisdags gjorde jag en så god vegetarisk varm smörgåstårta. Med purjolök, champinjoner och harissa-färskost. En härlig sommarmiddag, kanske på fredag tillsammans med ett glas bubbel. Men en god smörgåstårta går alldeles utmärkt att äta som lyxig mitt-i-veckan-middag också!

En sådan här smörgåstårta går att göra lite på en höft – stek ihop valfria grönsaker, smaksätt med en god mjukost och gör en smörgåstårta. Ifall denna smörgåstårta inte riktigt faller dig i smaken, så har jag fler förslag här.

1 paket Hönökaka eller liknande
10 cm purjolök (använd även det gröna)
5-6 färska champinjoner
1 dl creme fraiche
1 burk färskost (150 g) med smak av Harissa (Arla)
1-2 tomater
Riven ost
Peppar

Börja med det som ska stekas. Skiva purjolök och champinjoner i mindre bitar och lägg i en stekpanna. Låt fräsa några minuter. Tillsätt creme fraiche och smaksatt färskost och låt puttra lite till. Smaksätt med peppar.

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt (eller en ugnsform ifall du vill ställa fram den på bordet vid servering) med bakplåtspapper. Lägg ut ett bröd och sprid ut 1/3 av grönsaksröran. Lägg på ett nytt bröd och nästa lager grönsaksröra. Ett sista bröd och det sista av grönsaksröran.

Skiva tomater och lägg ovanpå grönsakerna och toppa sedan med riven ost. Dra även att par drag med pepparkvarnen.

Vegetarisk varm smörgåstårta
Vegetarisk varm smörgåstårta

Sätt in plåten i ugnen ca 20-25 min, tills osten har smält och den ser gräddad ut. Under tiden hinner du svänga ihop en sallad. Ta ut plåten och låt den svalna ett par minuter. Skär upp snygga tårtbitar och servera vegetarisk varm smörgåstårta med sallad. Som sagt – detta är så gott och räddar vilken middagsbjudning som helst.

Vegetarisk varm smörgåstårta
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar