Dags att fylla på fikabordet igen? Dessa kolakakor med flingsalt är så goda så ni kommer inte att hinna stoppa dem i frysen – de har en rykande åtgång!
Helt enkelt mitt vanliga kolakakorrecept och sen toppat med lite flingsalt.
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat (alternativt 1 tsk bakpulver)
1 msk vaniljsocker
1-2 tsk flingsalt
Ta fram smöret en stund i förväg, så det hinner mjukna en aning. Då är det mycket lättare att få ihop degen.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Blanda ihop rumsvarmt smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke. Fyll på med vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop till det blir en deg. Rulla degen till två längder, lägg på en plåt med bakplåtspapper med ordentligt med mellanrum och platta lätt till längderna. Strö ut ett tunt spår med flingsalt längs längderna och sätt in i ugnen.

Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda snittar.

Servera dina kolakakor med flingsalt tillsammans med kaffe eller saft på sommarens fikabord.
