Goda älgburgare som snabb middag

-

Hamburgare brukar ju räknas in i det lite tråkiga begreppet ”snabbmat”. Men även om även om maten går snabbt att tillaga så kan det vara riktigt gott och bra mat. Igår kom vi hem lite senare efter vår RunStreak och ville ha mat ganska snabbt. Det resulterade i goda älgburgare som snabb middag. Vad tycker du? Är även hemma-tillagade burgare snabbmat? Kommentera gärna här nedan.

Jag tog fram burgare och bröd när vi kom hem och särade på dem. Ner i en större plastpåse och sen ner i vasken som jag spolat upp kallt vatten i. Jag tog en dusch och när jag fått på mig kläder igen så var maten tinad. Vår snabba middag innebar också att jag tog snabba bilder = kanske inte så snygga. Men maten var god!

Dessa älgburgare kommer från Norrlandsvilt som erbjuder både älgkött och renkött i olika former. Riktigt bra produkter och det känns bra i magen att stödja ett norrlandsföretag.

Älgburgare Norrlandsvilt

2 st älgburgare
Olja att steka burgarna i
Hamburgerbröd
Sallad
Tomater
Rostad lök
Ost
Hamburgerdressing*

Ta fram en stekpanna, gärna gjutjärn, och sätt på hög värme. Börja med att steka dina hamburgerbröds snittytor en kort stund, så de får en hårdare yta. Stek dina burgare i olja och när de nästan är klara så lägger du på ett par ostskivor.

Bred ut hamburgerdressing på bottenbrödet, lägg på sallad och din burgare. Fortsätt med ett par tomatskivor, rostad lök och sen mera dressing innan du lägger på locket. Ät dina goda älgburgare som snabb middag och njut!

Goda älgburgare som snabb middag
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar