Måndag och Meatfree Monday. Som ni vet så gjorde jag jordnötshummus förra veckan och hade som en del i en plockmiddag. Då det blev hummus kvar, så funderade jag på vad jag kunde göra av den. Ett nytt besök på Vegomagasinets sida och hittade nudlar med jordnötshummus. Middagsfunderingen var klar och jag satte igång.
Valfria nudlar (denna gång äggnudlar, men välj veganskt alternativ för vegansk middag)
Jordnötshummus
Tofu
Soja
1 liten burk majs (eller valfria grönsaker)
Salt & Peppar
Tärna din tofu i mindre tärningar och stek dem ganska hårt i en stekpanna. Sätt också igång vatten för ditt nudelkok.
När tofun är stekt, häll på soja så den sjunker in i tofun – akta så tofun inte bränns. Lägg tofun på en tallrik på sidan.
Häll ner din jordnötshummus i stekpannan och blanda dina kokta nudlar. Blanda även ner avrunnen majs. Smaksätt med salt & peppar.
Lägg upp på en tallrik och toppa med din stekta tofu.
Om ni vill ha fler förslag på vegetarisk mat, så hittar ni hela min kategori här. Det finns även en kategori för vegansk mat om du är nyfiken.