Rocky Road med gröna kulor

-

Det har nästan blivit en sport att hitta på nya varianter med Rocky Road varje år. Det klart att de jag gjort tidigare år är goda, men ändå roligt att testa nya smaker. I år blev det därför Rocky Road med gröna kulor. Ni vet de där sockrade smaragdgröna marmeladkulorna som har funnits i alla tider.

Jag gjorde ungefär så här (inte så viktigt, ta på en höft istället):

1 chokladkaka Marabou nyhet Pistachio 185g
150 g chokladknappar
7-8 gröna kulor skurna i kvartar (eller ännu mindre bitar)
Pistagenötter
Cashewnötter
1 påse skumtomtar
Ev julströssel att strö ovanpå

Ta fram allting så du står redo. Jag hackade chokladen i mindre bitar och även skumtomtarna i fyra delar var. Ta även fram en form och lägg ett bakplåtspapper i formen.

Marabou Pistachio

Smält chokladen över vattenbad och ta den av plattan. Blanda ner godiset och nötterna och blanda om. Blanda ordentligt så allt täcks av smält choklad. Häll upp i din bakplåtspappersklädda form och ställ kallt för att stelna. Strössla ev på något snyggt strössel på toppen.

Rocky Road med gröna kulor

Skär upp i bitar och ställ fram till adventsfikat. De kommer att bli oerhört uppskattade och din laddning Rocky Road med gröna kulor kommer med största sannolikhet att ta slut. Vackra att titta på och mystiskt med marmeladkulorna.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar