Vintrig marmelad med blodapelsin

-

Blodapelsiner måste vara de godaste apelsinerna? Så saftiga och vackra i sin färg. Vi hade dock några över och Sagas lärare hade gjort apelsinmarmelad på skolan, så hon ville testa att koka en vintrig marmelad med blodapelsin. Och oj vilken god marmelad!

5 blodapelsiner
Ca 3 dl vatten
Strösocker i samma vikt som apelsinerna

Börja med att skrubba apelsinskalet under ljummet vatten. Skär sedan skalet av apelsinerna men lämna det vita. Finstrimla skalet och lägg i en kastrull. Skär loss det vita på apelsinerna och kasta – det kan smaka bittert om det följer med i marmeladkoket. Skär apelsinköttet i mindre bitar och lägg i samma kastrull.

Väg apelsinerna, så du vet hur mycket socker du ska blanda ner lite senare. Fyll sedan på vatten och låt koka i ca 40 min, så skaldelarna blir mjuka. Fyll ev på mera vatten.

Häll sedan ner socker och låt marmeladen koka ihop och bli simmig, ca 20-30 min.

Ta kastrullen av plattan och häll över på väl rengjorda burkar – gärna uppvärmda till 100 grader, så ev bakterier har dött. Fyll marmelad ända upp till kanten och sätt på plastfolie. Skruva på locket och vänd burken upp och ner för att svalna.

Rosta en god franska och lägg på smör, ost och sen vintrig marmelad med blodapelsin. Riktigt riktigt god!

Vintrig marmelad med blodapelsin
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar